جلسه ی معارفه برای زبان آلمانی/چرا آلمانی بخوانیم؟
به دلیل تشکیل جلسه ی معارفه برای زبان آلمانی در تاریخ ۱۳۹۵/۱۱/۲۷ در آموزشگاه گویش در قزوین متنی در مورد اهمیت زبان آلمانی تهیه شده است :
کشور آلمان در حال حاضر با اهمیت ترین قطب اقتصادی دنیاست، خصوصاً اینکه بعد از جنگ جهانی دوم و پیوستن آلمان شرقی و غربی پیشرفت علم و تکنولوژی، صنعت و رشد اقتصادی این کشور به بالاترین حد خود رسیده است. مقر بسیاری از شرکت های صنعتی در آلمان است و از لحاظ توسعه اقتصادی و سرمایه ای اولین کشور در اتحادیه اروپا محسوب میشود.
آلمان مهمترین شریک اقتصادی ایران در اتحادیه اروپا در نظر گرفته میشود بنابراین ارتباطات اقتصادی همواره در بین شرکتهای تجاری و افراد کارشناس در سطح بالایی با این کشور برقرار است.
امکانات و سطح آموزش دانشگاهی در آلمان بالاست و از آنجاییکه تحصیل در دانشگاههای دولتی آلمان تقریباً بدون شهریه می باشد فرصت خوبی برای دانشجویان ایرانی است تا در رشته ی مورد نظر خود در دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکترا به ادامه تحصیل بپردازند. دانشگاه های آلمان به عده زیادی از زبان آموزانی که دوره های زبان آلمانی را پشت سر گذاشته و موفق به دریافت مدرک مورد قبول و رسمی (گوته) شده اند پذیرش داده است. تسلط به زبان آلمانی امتیاز بزرگی برای گرفتن ویزا و پذیرش برای دانشگاه های آلمان به حساب می آید.
از لحاظ زبانی، شباهت ساختار و بخصوص واژگان زبان آلمانی به انگلیسی فراگیری این زبان را برای زبان آموزان ایرانی آسانتر می سازد.
شرایط دریافت بورسیه برای دانشجویان
بورسیه آلمان عنوان نوعی از کمک هزینه مالی برای دانشجویان دانشگاه های کشور آلمان است که ازسال ۲۰۱۱از سوی دولت این کشور و سرمایه گذاران بخش خصوصی تامین و به دانشجویان داده میشود .
طبق آمار منتشر شده تعداد دریافت کنندگان این بورسیه به ۱۴۰۰۰ نفر در سال رسیده که نسبت به گذشته افزایش دو برابری داشته است.
دانشجویان خواهان دریافت بورسیه یاد شده ید صورت موافقت با درخواست شان ماهانه مبلغی نزدیک به ۳۰۰ یورو از سوی دانشگاه دریافت خواهند کرد . نکته حائز اهمیت این است که بررسی و شروع روند اعطای بورسیه بعد از ثبت نام متقاضی در دانشگاه بررسی خواهد شد نه پیش از آن .
تحصیلات در کشور آلمان را بر اساس رده سنی می توان به دو گروه زیر تقسیم نمود:
۱-زیر ۱۸ سال:
کشور آلمان از جمله کشورهایی می باشد که اشخاص زیر ۱۸ سال برای تحصیل در این کشور حتما می بایست دارای قیم باشند پس فرزندان زیر ۱۸ سال نمیتوانند از طریق تحصیلی به این کشور مهاجرت کنند مگر اینکه بعنوان همراه با خانواده خود از طرق دیگر مهاجرت به کشور آلمان کوچ نمایند و یا فردی از بستگان وی در این کشور به عنوان قیم و سرپرست فرد خود را معرفی نماید که در این صورت فرزندان از مزایای تحصیل در مدارس این کشور برخوردارند. مدارس دولتی این کشور غالبا از نظر سطح آموزشی بسیار عالی و مطرح می باشند و دانش آموزان علاوه بر استفاده از این قبیل امکانات به سه زبان زنده دنیا نیز مسلط خواهند گشت که ارائه تمامی این خدمات بدون پرداخت هزینه می باشد.
۲-بالای ۱۸ سال:
افراد بالای ۱۸ سال که قصد مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان را دارند در تمامی مقاطع مورد نظر از قبیل کالج، لیسانس، فوق لیسانس و دکترا می بایست دارای مدرک پیش دانشگاهی در نظام آموزشی جدید و یا ۱۲ سال تحصیل در نظام آموزشی قدیم باشند. قابل ذکر است که مدرک پیش دانشگاهی فرد می بایست حتما مد نظر باشد.
نکته: در کشور آلمان دانشجویان در تمامی مقاطع می توانند از روز اول افراد خانواده خود از قبیل همسر و فرزندان غیر رشید (زیر ۱۸ سال) خود را با ویزای همراه با خود به این کشور بیاورند و از مزایای این کشور از جمله بیمه افراد خانواده و تحصیل رایگان فرزندان خود و… بهره مند گردند.
مقطع کالج و لیسانس :
برای ورود به مقطع لیسانس در کشور آلمان فرد می بایست در دوره های کالج آن رشته شرکت نماید و بعد از قبولی در آزمون آن می تواند به تحصیل در دانشگاه بپردازد. افراد برای تحصیل در مقطع کالج کشور آلمان می بایست بالای ۱۸ سال باشند و سن ایشان از ۲۳ تجاوز ننماید و حتما مدرک پیش دانشگاهی را دارا باشند. جهت ورود به این مقطع شخص می بایست دارای مدرک زبان ب۲ باشد ولی فرد می تواند با مدرک ب۱ نیز اقدام نماید مشروط به آنکه در حین تحصیل در دوره کالج سطح زبان خود را بعد از آزمون زبان مرتبط به ب۲ برساندکه آزمون زبان در کشور آلمان بطور معمول در هر ماه چند بار برگزار می شود. ذوره های کالج در کشور آلمان یک ساله می باشند و با توجه به رشته های آن مانند کالج پزشکی و مهندسی دانش آموزان جدا خواهند شد. آزمون بعد از دوره های کالج به زبان آلمانی می باشد و اشخاص تا دو سال مهلت دارند تا در این آزمون شرکت و قبول گردند که این آزمون هر ترم (هر ۵ ماه یکبار) برگزار می گردد و فرد بعد از قبولی در این آزمون است که وارد دانشگاه در رشته مورد نظر خود می گردد.
تبصره ها
تبصره: اگر فردی در دانشگاههای معتبر ایران بالای ۷۰ واحد درسی را سپری کرده باشد می تواند با داشتن مدرک زبان آلمانی مستقیما برای دانشگاه های آلمان اقدام نماید.
تبصره: اگر فردی دارای معدل دیپلم و پیش دانشگاهی بالای ۱۹٫۵ باشد می تواند بدون سپری نمودن دوره کالج وارد دانشگاه شود.
هزینه ها
هزینه های کالج های آلمان هر ترم ۲۵۰ تا ۵۰۰ یورو می باشد که با توجه به کشورهای دیگر و کیفیت آموزشی این کالج ها می توان گفت تقریبا رایگان می باشد.
هزینه های دانشگاه نیز به همین منوال می باشد مگر آنکه شخص بخواهد وارد دانشگاههای خصوصی این کشور شود که در آن صورت هزینه این دانشگاهها سالانه بین ۱۰۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ یورو می باشد که با توجه به شرایط و امکانات و رنکینگ عالی دانشگاههای دولتی کشور آلمان کمی غیر معقول است که فرد در دانشگاههای خصوصی آن ورود نماید.
نکته قابل توجه دانشگاههای دولتی درمقطع لیسانس این موضوع می باشد که در تمامی رشته ها به زبان آلمانی تدریس می گردد به همین دلیل فرد نیاز به مدرک ب۲ آلمانی دارد و مدرک زبان انگلیسی در مقطع لیسانس حائز اهمیت نمی باشد.
دانشجویان مقطع لیسانس اجازه کار نیمه وقت ۲۰ ساعت در هفته را دارا می باشند ضمن اینکه پس از اتمام درس خود واحد اخذ مدرک لیسانس دولت آلمان یک سال اجازه جستجوی کار و کاریابی را می دهد ک فرد بعد از استخدام می تواند پروسه اقامتی خود را به جریان بیندازد و اقامت دائم خود را بعد از ۴ سال کار و پرداخت مالیات اخذ نماید.
نکته: متقاضیان تحصیل پزشکی در آلمان نیز بمانند شرایط فوق الذکر می بایست عمل نمایند. بدین صورتکه فرد بعد از سپری نمودن دوره کالج و قبولی آزمون مربوطه می تواند وارد دانشگاههای برتر پزشکی شده که از مزایای آن شهریه این دانشگاه می باشد که تقریبا رایگان می باشد.
مقطع فوق لیسانس :
افراد متقاضی در مقطع فوق لیسانس می بایست در رشته مرتبط با مقطع لیسانس اقدام نمایند. برای پذیرش دانشگاه ها در مقطع فوق لیسانس متقاضیان می تواند یا مدرک زبان آلمانی ب۲ را دارا باشند و یا مدرک زبان انگلیسی ایلتس ۶٫۵ را اخذ نموده باشند. دوره های فوق لیسانس به طور معمول در کشور آلمان دو ساله می باشد و فرد بعد از فارغ التحصیلی به مدت یک سال اجازه اقامت جهت کاریابی در این کشور را دارا می باشد. ضمن این که دانشجویان کارشناسی ارشد اجازه کار ۲۰ ساعت در هفته را حین تحصیلات خود دارند.
هزینه های دانشگاه ها در این مقطع بمانند مقطع لیسانس می باشد و تقریبا هزینه تحصیلات رایگان می باشد.
نکته: اگر متقاضی در ایران در مقطع فوق لیسانس در حال تحصیل باشد و یا یک نامه ای از دانشگاه مبنی بر اینکه تحصیل فرد در این مقطع بلامانع است بتواند تهیه کند و ارائه نماید این تاثیر بسیار مثبتی در روند پذیرش و ویزای شخص دارد.
مقطع دکتری :
برای اخذ پذیرش در مقطع دکتری در کشور آلمان متقاضیان علاوه بر داشتن مدرک زبان انگلیسی ایلتس ۶٫۵ (و یا مدرک زبان آلمانی ب۲ ) نیاز به ارائه مقالات ISI به چاپ رسیده در ژورنال های مطرح جهت تعیین استاد راهنما (سوپروایز) جهت اخذ پذیرش دانشگاه دارند.
شرایط بورسیه دانشجویان دکتری تماما به خود فرد و رزومه تحصیلی و مقالات وی بستگی دارد تا اساتید راهنما جهت اعطای بورسیه به دانشجو مجاب گردند که اگر این بورسیه به ایشان تعلق گیرد شخص اجازه کار همزمان با تحصیل را نخواهد داشت زیرا در واقع از دانشگاه حقوق دریافت می نماید .لیکن در غیر اینصورت اجازه کاره نیمه وقت را که در مقطع دکتری هفته ای ۳۰ می باشد را دارا می باشد که ازمزایای تحصیل در این مقطع می باشد. بمانند دیگر مقاطع همچنین دانشجویان بعد از اتمام تحصیلات خود ویزایی جهت کار یابی به مدت یک سال در این آلمان را اخذ می نمایند.
با توجه به مطالب ذکر شده کشور آلمان با در نظر گرفتن مزایایی از قبیل رنکینگ عالی دانشگاه ها، تحصیلات تقریبا رایگان ، کیفیت بسیار خوب زندگی به نسبت دیگر کشور های اروپایی، اجازه کار حین تحصیلات، امکان پذیرش در مقاطع فوق لیسانس و دکتری با مدرک زبان انگلیسی. اجازه اقامت یکساله پس از اتمام تحصیلات جهت کاریابی ودر نهایت اخذ اقامت آلمان، اعطای ویزای همراه به همسران و فرزندان و دیگر موارد می توان به جرات گفت یکی از بهترین گزینه های تحصیلی برای متقاضیانی می باشد ، که سودای آینده ای بهتر را در سر می پرورانند.